Hogyan lehet megérteni a vérvizsgálat eredményeit

egy vérvizsgálat (más néven a. \ t vér elemző vagy vér elemző) egy rutin teszt, amely segít megérteni az egészségi állapotunkat.

Ez egy sor hasznos paramétert tartalmaz, amelyekkel felfedezhetjük, hogy szenvedünk-e vagy sem egy bizonyos betegséget, vagy ha még kényelmesebb egy bizonyos szokás vagy intézkedés elfogadása néhány paraméter csökkentésére vagy azok növekedésének megakadályozására.

Bár a vér elemző Rutinszerű és fontos, hogy sok ember szokás gyűjteni az eredményeket, elemezni adatait, de nem igazán tudja, hogy mi minden paraméter.

Pontosan erre megérteni egy vérvizsgálatot, célszerű hasznos útmutatást adni e tekintetben.

Értse meg és értse meg a vérvizsgálatot

Uric sav

Ez a paraméter hasznos a köszvény diagnózisában, amely a férfiakat jobban érinti, mint a nők. Általában purinokban gazdag étrendben, diuretikumok vagy szalicilátok fogyasztásában nő.

    • A húgysav normál értékei: 3,5 - 7,2 mg / dl

tojásfehérje

Olyan fehérje, amely a vizeket a véredényekben tárolja.

  • Az albumin normál értékei: 3,4-5,4 g / deciliter (g / dl).

Aspartát-aminotranszferáz (AST vagy GOT)

Ez egy olyan enzim, amelyet főleg a májban, a szívben és az izmokban találunk. Jó indikátor a máj állapotának megismerésére, amit az ALT, ALP és bilirubin együtt végeznek.

  • Az AST normál értékei: 10–34 UI / L.

Teljes bilirubin

A vér pigmentje a plazmát vagy a vérszérumot sárgavé teszi. Ez az indikátor a máj állapotának megismerésére, amit az AST, ALT és ALP együtt végeznek. Gyakran előfordul, hogy magas szintjük esetén a bőr és a szem sárgássá válik.

    • A közvetlen vagy konjugált bilirubin normál értékei: 0 és 0,3 mg / dl.
    • A közvetett vagy nem konjugált bilirubin normál értékei: kevesebb, mint 1,0 mg / ml.
    • A teljes bilirubin normál értékei: 0,3-1,9 mg / dl.

koleszterin

Ez alapvető egészségügyi zsír a szervezetünk számára, bár a túl magas szint a szívbetegség vagy a véredények elzáródásával kapcsolatos rendellenességek nagyobb kockázatával függ össze.

    • A koleszterin normál értékei: 120-220 mg / dl.

kreatinin

Koncentrációja függ az adott személy izomzatának mennyiségétől és a vesék azon képességétől, hogy kiváltsa azt (megszünteti a szervezetből). Ebből kifolyólag a figyelmeztetés a vesék esetleges romlására utal.

    • A kreatinin normál értékei: 0,8-1,4 mg / dl.

Lúgos foszfatáz

Különösen testszövetekben, de különösen csontokban és májban találjuk. A csontok növekedése esetén gyakori, de csont- vagy májbetegségek esetén is növekszik.

  • Az alkalikus foszfatáz normál értékei: 20-140 IU / L.

Gamma-glutamiltranszferáz (GGT)

Különösen a májban találjuk. Emiatt rendszerint megnő, ha sok alkoholt vagy drogot fogyasztanak, a máj obstruktív betegsége vagy a májcsatornákban valamilyen betegség van.

  • A GGT normál értékei: 5-40 U / l férfiaknál és 5-30 U / l nőknél.

szőlőcukor

Ez az összes élő szervezet fő energiaforrása, bár magas vagy alacsony szintje a betegség fennállásának jele lehet. Ebben az értelemben a magas glükózszint 12 órás böjt után diabéteszre utalhat. A daganatok vagy májbetegségek esetében azonban alacsony szintek fordulhatnak elő.

    • A glükóz normál értékei: 72-110 mg / dl.

trigliceridek

Ez egy vérzsír, amely nagyrészt az étrendi zsír felszívódásából származik. A koleszterin elemzéssel együtt történik.

    • A trigliceridek normál értékei: 40-160 mg / dl férfiaknál és 35–135 mg / dl nőknél.

Mint látjuk, sokan vannak vérvizsgálat értékei ami általában az eredményben jelenik meg, bár igaz, hogy még sok más, ezek a leggyakoribbak és a szokásosak.

Lehetséges, hogy ezek a véreredmények laboratóriumban különböznek egymástól. Kérdés esetén forduljon orvosához. Ez a cikk csak tájékoztató jelleggel jelenik meg. Nem helyettesítheti és nem helyettesítheti az orvoskal folytatott konzultációt. Javasoljuk, hogy forduljon a megbízható orvoshoz. témákVérvizsgálat

Válaszút, egy új világnézet vajúdása - Crossroads, Labor Pains of a New Worldview (Október 2020)